Tinc al cor un cau de lluna
On hi nien els ocells
I uns ulls color de pruna
Que brillen com dos estels

Tinc un vel de seda fina
Que embolcalla el meu desig
I un cor de veus tant fines
Que em canten l’amor neguit.

Ja no és temps de seguir el vent
Despentinant la contrada
Ara és temps d’agraïment
Per cada joia trobada.

Teresa Rebull

Presentació

La sala de lectura va néixer l’any 2006 gràcies a la iniciativa i l’esforç de les persones que integraven l’Associació Cultural “Lluna Plena”, a la col·laboració de moltes famílies, entitats i editorials que van fer donacions de llibres i al recolzament de l’Ajuntament.

Lluna Plena

L’associació “Lluna Plena” va portar a terme el treball d’ordenar, classificar i enregistrar tots els llibres, i a principis del 2006 es va obrir per primera vegada la sala de lectura, que oferia servei els dimecres a la tarda als veïns del pobles a través del voluntariat. Els objectius eren oferir informació, poder consultar el catàleg de llibres, el préstec i organitzar activitats d’animació a la lectura, tertúlies…

A principis de 2008, davant la necessitat d’oferir un major servei de la sala i reforçar les tasques que portava a terme “Lluna Plena”, des de l’Ajuntament es decideix contractar una persona per dinamitzar-la.

Cau de lluna

Donat que la sala de lectura no tenia un nom propi, l’any 2017 i a proposta de la regidoria de Cultura i prèvia consulta amb els membres de l’associació “Lluna Plena” s’aprova nomenar la sala amb el nom de “Cau de lluna”.

Aquest nom ve donat per:

  • Connotacions sentimentals per la paraula lluna de les membres de Lluna Plena.
  • Cau, per les seves característiques d’ubicació.

%d bloggers like this: